POGONSKA TEHNIKA

 

Bistvo pogonske tehnike je to, da omogoča pretvorbo energij z minimalnimi izgubami, z njenimi elementi pa lahko hitro in natančno prenašamo in krmilimo pogonsko moč do porabnika.

V zdržljivost, mirno delovanje, minimalna razteznost, preizkušena sila trganja so lastnosti galovih verig. Izdelane so iz kakovostnih materialov, pred zunanjimi vplivi pri svojem delovanju pa so zaščitene s termično obdelavo, ki jim zagotavlja daljšo življenjsko dobo in večjo obstojnost proti rji.

Primerne so za prenos vrtilnih gibanj z največjimi možnimi obremenitvami, za pogon kmetijskih ter obdelovalnih strojev in so nepogrešljiv kvalitetni element strojegradnje.

 

IZDELEK SLIKA

Galove verige so izdelane iz toplotno obdelanih legiranih jekel ter zaradi tega lahko prenašajo večje obremenitve kot jermena. Bolj natančen pa je tudi prenos vrtilnega momenta, saj ni spodrsavanja. Poleg verig imamo tudi posamezne dele, in sicer spojne člene, opravljamo pa tudi razrez na željeno dolžino.

Po večini tržimo proizvajalca Renold, poleg pa tudi proizvajalca Codex ter Rexnord.

Verižniki so strojni elementi, preko katerih se omogoča prenos moči med posameznimi gredmi. V ponudbi imamo verižnike s pestom ter brez pesta, tržimo pa proizvajalca Codex.

 

Valjčne verige
Nerjavne verige
Verige po tovarniških normah
Verige z votlimi svorniki
Verige z ravnimi členi
Verige z ravnimi členi
Lamelne verige
Transportne verige
Kmetijske verige
Nosilci

 

 

IZDELEK SLIKA

Jermena veljajo za najenostavnejšo ter najcenejšo obliko prenosa moči med gredmi, ki niso osno poravnane.
Delimo jih po skupinah glede na profil pri nas pa lahko izbirate med klinastimi, zobatimi, rebrastimi ter ploščatimi.

Tržimo proizvajalca Optibelt in Codex.

Jermenice so strojni elementi, ki so sestavni del pogonske tehnike, njihovo bistvo pa je, da prenašajo vrtilni moment na jermena s trenjem.
Jermenice se na gred fiksirajo s pomočjo Taper lock puš, ki jih prav tako imamo na zalogi.

Tržimo proizvajalca Optibelt

Puša

 

 

ZOBNIKI IN ZOBATE LETVE: Zobniki imajo zelo podoben princip delovanja kot verižnik, le da omogočajo še večja prestavna razmerja.

Tržimo proizvajalca Sati.

Verižniki so strojni elementi, preko katerih se omogoča prenos moči med posameznimi gredmi. V ponudbi imamo verižnike s pestom ter brez pesta.

Tržimo proizvajalca Codex.